Връчиха десетите награди "Заедно"

България он ер е медията с най-голям принос в популяризирането на темата дарителство

10.07.2015 | 13:48 Редактор: Доника Ризова
Връчиха десетите награди

За десета  година, Фондация „Работилница за граждански инициативи“ отличи най-успешните дарителски кампании. Наградите бяха връчени на официална церемония  във Vivacom Art Hall. В  юбилейното издание на наградите, церемонията насочи вниманието върху усилията на гражданските организации да набират средства, ангажираността на индивидуалните дарители с кауза, полезна за обществото и успешните партньорства между бизнеса и гражданските организации.

В Категория „Най-добра кампания на неправителствена организация“ наградата бе за кампания „Тази Коледа чудесата правите вие“ 2 на Фондация „За нашите деца“.

Като най-ефективна бе отличена кампанията „Да спасим читалище Родина“на  Сдружение „Българска Асоциация на Застрахователните брокери“.

В Категория „Най-добро сътрудничество между бизнес и НПО“ награда бе присъдена на кампанията „Подкрепи семейство“ на Фондация „Карин дом“ и Sociate Generale Експресбанк.

„Стара Загора – най-спортният град“ и Красимира Чахова бяха отличени в Категория „Индивидуален дарител с кауза“ .

Най-добра кампания“  е  „С тениска на бала“ на МОТО ПФОЕ.

За втора година носител на медийната награда е телевизия България он ер. Наградата за журналисти, популяризиращи дарителството в страната получиха  Полина Паунова и Иван Бедров. Наградата за медия и журналисти е от членовете и ръководството на  Български дарителски форум и не е обвързана с номинациите и работата на журито.

По традиция Фондация „Работилница за граждански инициативи“ връчи награда за Гражданска позиция, провокираща дебат. В тази категория награда получи Светла Енчева. 

В края на церемонията беше връчена и специална награда, по номинация на Български Дарителски форум за журналисти, ангажирани с работата на Обществения съвет на кампанията „Заедно в бедствието“, в подкрепа на пострадалите при наводненията през лятото на 2014 г. Носители на специалната награда са журналистите: Аделина Радева, БНТ, Ани Салич, Нова Тв,  Катя Лещанска и  Силвия Великова, БНР и Доника Ризова, България он ер.