Застраховател на годината, 19 май 2014

20.05.2014 | 01:00
Застраховател на годината, 19 май 2014

За шеста поредна на 19 май 2014 в София бяха връчени наградите за Застраховател на годината. Освен награди за различните застрахователни дружества у нас, бяха присъдени и индивидуални отличия за заслужили експерти в областта на застраховането.

Алианц спечелиха наградата за животозастраховане, а Евроинс за най-динамично развиващо се застрахователно дружество за годината.

Отличията се връчват от Висшето училище по застраховане и финанси, Асоциацията на българските застрахователи, Фондация "Проф. д-р Велеслав Гаврийски” и Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване.

Д-р Никола Абаджиев съобщи, че активите на пенсионните фондове вече надхвърлят цифрата от 7 милиарда и 200 милиона лева.

В дейността за допълнително пенсионно осигуряване, наградата бе присъдена на Доверие АД.

„Никак не е лесно да управляваш 7 милиарда, да имаш 4 милиона осигурени лица и да бъдеш на осигурителния пазар години наред и да задържаш добрите си показатели“, заяви Светлана Дянкова – зам. министър на труда и социалната политика.

Индивидуален приз за цялостен принос в застрахователния бизнес у нас под формата на богинята на победата Нике получиха Георги Георгиев от Уника Живот, Григор Димитров от Българската стопанска камара и Костадин Пеев от Асоциацията на застрахователните брокери.