Опорни хора

Събота от 18:30 часа
още

Красен Кралев: Аз съм бегач на дълги разстояния

Министърът говори в "Опорни хора"

21.05.2017 | 17:30 Редактор: Димитър Абрашев
Красен Кралев: Аз съм бегач на дълги разстояния

ГЕРБ е единствената партия, която гледа в перспектива. Не колкото е мандата, а как ще изглеждат нещата след 10, или 20 години. Имаме визионерство. Аз вярвам в бъдещето на България, за това и в най-тежките години останах да живея тук, а имах много възможности да живея в чужбина. Кабинетът ще изкара пълен мандат. Имаме си доверие с ОП. Нелепи са исканията на БСП и ДПС за оставката на Симеонов. Като направиш грешка, трябва да си понесеш политическата отговорност. Това каза Кралев по повод скандала с нацисткия поздрав на Павел Тенев.

Според министъра в политиката днес не бива да бъдат допускани грешки. Тях избирателят не ги прощава. Изобщо не бива да се подценява българския избирател. ГЕРБ е единствената партия, която е готова за 100% мажоритарен вот.

Продължавам с реформите в спорта. Новият закон за спорта ще се гласува до края на годината. Министерството на спорта е безпристрастно по повод предстоящия търг за базите на ЦСКА., който ще се случи възможно най-скоро.Столична община взе решение този четвъртък сумата от 1 млн. лв. данъци и такси да бъде разсрочена. Правим всичко необходимо нещата да стават възможно най-бързо. Предстои да направим научен спортен център, имаме чудесна база в "Дианабад", парите ще дойдат от европейско финансиране. Относно финансирането на федерациите, парите ще продължават да отиват там, където се полагат усилия. А какво ще е бъдещето на шахматната федерация и дали ще й се отнеме лиценза, ще се разбере на 5-и юни, посочи Кралев.