Опорни хора

Събота от 18:30 часа
още

Георги Първанов: Много започнахме да товарим Радев

Едно интервю на Ганиела Ангелова

21.05.2017 | 17:50 Редактор: Димитър Абрашев
Георги Първанов: Много започнахме да товарим Радев
 
Дано президентът да не влезе в капаните! Така Георги Първанов коментира призива на Лозан Панов, Радев да сформира "специална комисия, която да разследва "ЦУМГЕЙТ".
По думите му искането на Панов е без основание и не е правно издържано. Това е капан за Радев, надявам се да не се хване на него. Капан беше и проектозаконът за уседналостта, категоричен е Първанов. Няма основание и за искане на оставката на Сотир Цацаров. Не вярвам, че с този скандал някой е искал да вкара в капан главния прокурор.
Президентската институция няма капацитет да се справи с районирането. По този начин ГЕРБ се измъкват от трудната задача. Аз винаги съм бил за смесена избирателна система. Германският модел е най-удачен за България. Имам своите съмнения за 100% мажоритарен вот. Плаши ме перспективата изборния процес ще се мутренизира отново. Изразявам умерен скептицизъм за правителството. Не виждам ясни и амбициозни цели пред кабинета, посочи той.
Според него влиянието на Валери Симеонов в сектор "Енергетика" няма да се отрази позитивно. Симеонов защитава само и единствено личните си интереси, а това не е малко. САЩ няма да позволят да се построи "Белене". Каракачанов е едно добро решение за нуждите на отбраната. Той върви към една идея на АБВ за военното обучение. БСП вместо да дава алтернативи се занимава с разчистването на вътрешни сметки. На "Позитано" наистина има задкулисие, смята още Първанов.