Меглена Кунева официално обяви кандидатурата си президент

До седмица тя ще представи политическата си платформа и кандидатът за вицепрезидент.

06.06.2011 | 16:14 Редактор: Петко Трухчев
Меглена Кунева официално обяви кандидатурата си президент

АЕЦ “Белене” да се строи само с европейски инвеститор, призова независимият кандидат-президент Меглена Кунева. Кандидатурата й за президентските избори беше издигната официално днес от Инициативен граждански комитет.
Кунева приветства намерението на правителството да иска допълнителни 250 млн. евро от Брюксел като компенсации за затворените III и IV блок на АЕЦ “Козлодуй”. Като бивш еврокомисар и министър по европейските въпроси Меглена Кунева неведнъж лобираше пред Европейската комисия за по-високи обезщетения за спрените два атомни блока.
Въпреки че е конкурент на кандидата за президентския пост на ГЕРБ, Кунева одобрява замисления от Симеон Дянков Пакт за финансова стабилност. До седмица тя ще представи политическата си платформа и кандидатът за вицепрезидент. Разграничението на Кунева от НДСВ не спря наплива на кадри от партията на Симеон Сакскобургготски.
Относно спонсорирането на предизборната си кампания Меглена Кунева заяви, че се надява да я подкрепят много хора с малки дарения. Тя обеща, че няма да инициира промени за разширяване на президентските правомощия, ако встъпи в длъжност. Дебатът за засилването на функциите на държавния глава беше зададен от няколко партии.