Какво по(дс)казват тазгодишните награди "Пулицър"

Медиите он ер с водещ Доника Ризова

17.04.2014 | 16:51 Редактор: Доника Ризова
Какво по(дс)казват тазгодишните награди "Пулицър"

На 14 април бяха обявени тазгодишните носители на престижната американска награда за журналистика "Пулицър".

Публикациите за информацията, разкрита от Едуард Сноудън за дейността на Агенцията за национална сигурност на САЩ, донесоха "Пулицър"  на американското представителство на британския "Гардиън" и на "Вашингтон пост".

В съобщението на фондацията, връчваща наградите, се казва, че отличията се присъждат за агресивната репортерска работа, предизвикала дебат за отношенията между управляващите и обществото по въпросите на сигурността и личното пространство, както и за съдействието да се представи по-широката рамка що е то национална сигурност.

В предаването Медиите он ер присъства и другата гледна точка: дали журналистиката в полза на обществото при определени обстоятелства не би могла да му навреди.

Още в предаването:

Коментар за наградите в категориите Художествена литература, Драма, Биография, Поезия и Документалистика от Митко Новков от вестник "Култура" и Милена Ташева, редактор в сайта "Аз чета".

Какви са тенденциите, белязали наградите тази година в раздел Фотожурналистика? Коментар в студиото на България он ер на Цветан Томчев от "БГ прес фото".