Коя е думата, която може да ви донесе богатство?

Използвайте по-често думи като "защото" или "надежден"

29.06.2015 | 14:15 Редактор: Ирина Георгиева
Коя е думата, която може да ви донесе богатство?

Щяхте да забравите за инвестирането, тежката работа и лотарията, ако съществуваше дума, която може да ви направи по-богат отвъд най-смелите ви мечти, пише BBC. Според медията съществува такава "вълшебна дума", дори е повече от една.

Журналистите от BBC посетиха сайта за въпроси и отговори Quora и потърсиха "вълшебните" думи, с които човек може да увеличи състоянието си.

Последвайте ме

Богатите хора винаги са убедителни и надеждни, смята Мира Заслова. Според нея съществува лесен начин, чрез който да накарате хората около вас да направят това, което искате. Той е чрез използването на думата "защото".

Ако искате да бъдете богат "бъдете специфичен в твърденията си, защото много хора могат да задават въпроси." - съветва Заслова. Според нея, "когато човек използва вълшебната дума", хората около него са способни да се съгласят, защото имат причината да го направят.

"Убедителните хора са способни да скочат напред и да забогатеят." - смята Заслова.

Баланс

Адвокатът Брет Ценкус заяви, че ако трябва да избере вълшебна дума, това ще бъде "баланс". Според него успех може да бъде постигнат по-лесно чрез различни подходи, вместо само един-единствен.

"Признавам, че има хора, които забогатяват с нон-стоп работа. Ако обаче към постоянната работа се добавят личните и семейните взаимоотношения, тогава думата "богатство" ще придобие съвсем други измерения." - пише Ценкус.

"Богат е този живот, при който е постигнат баланс." - смята Ценкус.

"Това е само пример за необходимостта от балансирани концепции/ подходи/ нагласи в живота." - отбеляза Ценкус.

Самотно богатство

Бил Щайн, адвокат на пациент с множествена склероза, избра думата "необвързан/сам". Той пише: "Не се омъжвайте/ женете. Не създавайте деца." Според Щайн по този начин ще имате повече пари, но разбира се "ще бъдете много по-бедни откъм качество на живот."

Надеждност 

Предприемачът Дакота Лим е по-оптимистична. Тя написа думата "надежден". Според нея по-вероятно е един клиент да ви избере, ако знае, че сте надежден. 

"Големите парични потоци са за тези, които са надеждни." - смята Лим. По думите й, когато човек е надежден, той получава повече възможности, "хората ще ви канят в домовете си, в социалната мрежа, в бизнес кръговете си."

"Хората се чувстват спокойно, комфортно и в безопасност с хора с "надежден" характер." - пише още Лим.

Постоянност 

Съветникът по правилно възпитание Фред Кампос избра думата "постоянство". 

"Повечето богати хора, които лично познавам, споделят една и съща характеристика, която не откривам в останалите хора. Те се фокусират върху едно нещо и докато не приключат с него не се отказват. Тяхното държание понякога е сравнимо с глуповато." - пише Кампос и добавя, че познава богати автомонтьори без образование, които поправят автомобили по-добре от други, които са с нужната квалификация.

Кампос вярва, че повечето хора биха могли да станат експерти и да забогатеят от избраната професия, стига да са "последователни в преследването на високи постижения."