5 прости фрази, които шефът ти наистина иска да чуе

Как да направите по-добро впечатление на шефа си?

17.11.2014 | 16:28 Редактор: Ирина Георгиева
5 прости фрази, които шефът ти наистина иска да чуе

Поддържането на добро впечатление и взаимоотношения с колегите е огромно значение. В това число не трябва да се пропускат и отношенията със шефа. От списание Inc. предлагат пет прости фрази, които всеки шеф или мениджър иска да чуе. Чрез тях можете да изградите не само по-добър имидж, а и да се издигнете по-бързо в кариерата.

1. Имам решението

Обикновено шефовете чуват много проблеми през деня си и те са тези, които трябва да се справят с решаването им. Следващият път, когато отидеш при шефа си с даден проблем, то предварително измислете решение. Независимо от това дали е осъществимо или не, самата инициатива показва ангажираност и креативност.

2. Ще се погрижа за грешката си

Когато допуснете грешка - всички допускаме грешки, дори и най-добрите от нас - намерете начин да отидете при шефа си, да поемете отговорност и да му обясните, че ще се погрижете за нея. Възможно е да споделите и това, което ще предприемете, за да не допуснете същата грешка отново. По този начин не грешката е запомняща се, а отговорността и отчетността.

3. Аз ще свърша работата

Когато сте на позиция с изключително много отговорности, е ясно, че не искате да се натоварвате с още повече. Но ако погледнете от друг ъгъл, то това е възможност да покажете на шефа си, че сте проактивен, отговорен и надежден играч. Разбира се, това означава както допълнително работа, така и огромна отплата.

4. Мога да помогна

Предлагането на помощ на колега, който е заседнал или претрупан, показва интерес и желание да се свърши повече работа. Това демонстрира фокус върху по-голямата картина, а не само върху вашата работа - показва, че работите в екип и умеете да си сътрудничите. 

5. Имам идея

Чудесно е за шефа ти да знае, че можеш да разрешиш даден проблем, както и, че сте готов да надхвърлите очакванията му - но това е, когато му покажете идеите си. Това показва, че влагате сърцето си в това, което правите и сте наистина ценен за екипа и организацията си.

Разбира се, всичко това е само малка част от цялостната ви работа да изградите и поддържате добри взаимоотношения с шефа. Първата стъпка винаги е да бъдете забелязан кой сте и какво можете. Кажете нещата, които шефовете обичат да чуват- не, защото ще напреднете в кариерата, а защото сте находчив, отговорен и ценен член на екипа.