Филми за пролетните дни

Девет филма за приближаващите топли дни

28.03.2015 | 11:26 Редактор: Ирина Георгиева
Филми за пролетните дни

1. Ex Machina / Бог от машината 

Премиерата на филма у нас ще бъде на 10 април 2015г. Главните роли са поверени на Домнал Глийсън, Алисия Викандер и Оскар Айзък. 

Филмът е напрегнат психологически трилър, в който Калеб (Домнал Глийсън), 24-годишен програмист в най-голямата интернет компания в света, печели конкурс, за да прекара седмица в отдалечена база, собственост на усамотения изпълнителен директор Нейтан (Оскар Айзък), пише cinebum.eu.  При пристигането си Калеб разбира, че ще участва в увлекателен експеримент с реален изкуствен интелект в света, поместен в тялото на красива жена робот – Ейва (Алисия Викандер). Задачата му е да проведе теста на Тюринг – Ейва ще го премине, ако успее да накара Калеб да повярва, че тя е човек. Със задълбочаването на отношенията между Калеб, Ейва и Нейтан истини, емоции и мотиви започват да се размиват.

2. Clouds of Sils Maria/ Облаците на Силс Мария.

Ролите са поверени на Жюлиет Бинош, Кристен Стюарт, Клои Грейс Морец, Ларс Айдингер, Ангела Винклер, Ханс Цишлер, Брейди Корбет

Мария и асистентката й Валантин пътуват за Цюрих, където световноизвестната актриса трябва да получи театрална награда за цялостен принос, пише webcafe.bg. По пътя им съобщават за смъртта на неин приятел, който я е режисирал в ролята, дала тласък на кариерата й. Сега Мария получава предложение отново да играе в дебютната си пиеса, но този път превъплъщавайки се в зрялата жена, която младата героиня тласка към самоубийство. А като партньорка на сцената тя получава едно свое минало Аз...

3. While We’re Young/ Докато сме млади

Ролите са поверени на Джеймс Саито, Дри Хемингуей, Чарлз Гродин, Брейди Корбет, Адам Драйвър, Бен Стилър, Аманда Сайфред, Наоми Уотс, Мария Дизия, Райън Серхант.

Докато сме млади е историята на три поколения: весел 75-годишен пенсионер има много по-общо с 29-годишната си внучка, от колкото с 55-годишната си дъщеря. Това е историята на една двойка, която започва да се чувства отчуждена от приятели, които вече имат. Те се впускат в приключение в търсен на нов кръг приятели. Срещат се с едно момче и момиче, с които на пръв поглед нямат абсолютно нищо общо помежду си.

4. A Pigeon Sat on a Branch Reflecting on Existence / Гълъб, кацнал на клон, размишлява за битието

Главните роли във филма са поверени на Холгер Андершон, Нилс Вестблом, Харлота Ларшон, Виктор Гиленберг, Лоти Тьорнрос

Смесица от абсурд, черен хумор, шок и абсолютен ужас, Гълъб седна на клон, разсъждавайки върху съществуването представя серия мрачни и комични скици, организирани в две сюжетни линии. В едната двама неориентирани и неопитни търговци обикалят града, опитват се да продават инвентара си от вампирски зъби и гумени маски и през цялото време се карат като стара двойка. Паралелно с това Карл XII – най-войнственият шведски крал – се появява в наши дни и продължава серията си катастрофални поражения. Преминавайки от кошмар към фантазия, транс и дори импрозивиран музикален епизод, филмът завършва с безмилостно осъждане на представената от Андершон зашеметяваща липса на съпричастност, пише kinoarena.com.

5. Kurt Cobain: Montage of Heck

Това е първият напълно правдоподобен документален филм за починалия фронтмен на Nirvana, ще бъде излъчен по HBO през 2015. Това е първият филм направен в сътрудничество със семейството на Кобейн, като сценария, режисурата и продукцията са на номинирания за ОСкар Брет Морген (On the Ropes, Crossfire Hurricane), пише HBO.bg.

6. Avengers: Age of Ultron / Отмъстителите: Ерата на Ултрон

Премиерата на филма у нас ще бъде на 24 април 2015г.  В ролите: Скарлет Йохансон, Хейли Атуел, Ерън Тейлър-Джонсън, Робърт Дауни мл., Крис Хемсуърт, Джеймс Спейдър, Крис Евънс, Елизабет Олсен, Самюъл Джаксън, Пол Бетани, Стелан Скарсгард, Диляна Буклиева, Марк Ръфало, Джереми Ренър;

Сюжетът на отново се фокусира върху борбата на организацията "ЩИТ" (“S.H.I.E.L.D.”) срещу силите на злото, пише kino.dir.bg.

7. The Water Diviner / Търсачът

Носителят на „Оскар” Ръсел Кроу ("Гладиатор", "Красив ум") и Олга Куриленко ("Забвение", "Спектър на утехата") са големите звезди в "Търсачът" - епично приключение, чието действие се развива през 1919 г., четири години след кървавата битка при Галиполи в Турция през Първата световна война. Австралийският фермер Конър (Кроу) заминава за Истанбул, за да търси информация за синовете си, изчезнали по време на битката. По време на престоя си се влюбва в красивата собственичка на хотела, в който е отседнал - Айше (Куриленко). Въоръжен единствено с надеждата си и с помощта на турски офицер, Конър се отправя на пътешествие в търсене на истината за съдбата на синовете си..., пишат от kinoarena.com.
"Търсачът" е една необикновена история за любов, вяра и героизъм.

8. Child 44 / Дете 44

Филмът е адаптация на бестселъра на Том Роб Смит, а сценарият е на Ричард Прайз. Историята разказва за член на съветската военна полиция, който разследва серия от потресаващи убийства на деца в Съветския съюз по времето на Сталин.

9. Desert Dancer / Пустинен танцьор

Драмата „Пустинен танцьор” е биографичен филм, разказващ за живота на самоукия ирански танцьор Авшин Гафариан, рискувал всичко, за да сбъдне мечтата си да основе своя собствена школа. На фона на нестабилния политически Иран и въпреки националната забрана за този вид дейност, роденият през 1986 г. Авшин използва видеоклипове в интернет, откъдето учи съвременни танци и хореографии в дома си. През 2009 г., изпратен да представи своята страна при провеждан в Германия културен фестивал, Авшин успява да емигрира във Франция, където основава своята мечтана школа.