В Куба пускат парфюми за любителите на социализма

Новите аромати ще носят имената на Че Гевара и Уго Чавес

25.09.2014 | 13:10 Редактор: Ирина Георгиева
В Куба пускат парфюми за любителите на социализма

Кубинска компания пуска серия парфюми, предназначени за привържениците на социализма. Новите аромати ще носят имената на Че Гевара и Уго Чавес.

Директорът на кубинската компания Марио Валдес, който е и племенник на бившия кубински президент Фидел Кастро заявява, че новите парфюми ще са натурални продукти, които ще разчитат много на наименованията си. Те са разработени от френски експерти, но ще се продават от кубинската компания.  

Валдес подчертава, че при създаването на ароматите се е консултирал с представители на семействата на Че Гевара и Чавес. Парфюмът, който ще носи името на Ернесто Че Гевара ще е с преобладаващи цитрусови нотки. За привържениците пък на по-острите ухания, подходящият парфюм е този, който носи името на покойния президент на Венецуела Уго Чавес.

Засега двата аромата се предлагат в генерични бутилки с обикновени етикети, на които са посочени само техните имена. Компанията обаче планира да разработи по-привлекателни опаковки и етикети с надеждата ароматите да се пласират и на пазара зад граница.

Според кубинската компания създаването на революционните парфюми не е пропаганден продукт, а просто отдаване на дължимото на тези велики хора.