Къде богатите ходят на почивка?

12.08.2014 | 14:47 Редактор: Ирина Георгиева
Къде богатите ходят на почивка?

Американската туристическа компания Brown и Hudson се е ангажирала да направи списък за Forbes с любимите туристическа дестинации на богатите. Ето ги предпочитаните места на олигарсите и петролните босове:

1. Тромсьо, Норвегия

В сърцето на Полярния кръг, Тромсьо е идеален за приключения и зимни излети. Тук е мястото, където може да видите полярна мечка, да се върнете към града с шейна, теглена от хъскита, и вечерта да гледате Северното сияние над черните води на Норвежко море.

2. Перу

Магията на Перу ще се разкрие най-добре, ако наемете експертен водач, който да ви покаже Слънцето и Луната - най-голямата пирамида в Перу. Тя се намира в Трухѝльо, крайбрежен град в северозападно Перу. Не пропускайте да посетите и Куско - древната столица на империята на инките.

3. Патагония

В този регион, разположена между Аржентина и Чили се намират някои от най-екстремните и уединени пейзажи в Южна Америка. В Патагония се намира и националният парк на Чили - „Торес дел Пайне“. През 1978 г. е обявен от UNESCO за биосферен резерват. Най-високата точка в парка е планината Пайне Гранде с височина 3 050 м.

4. Пулия, Италия

Токът на италианския ботуш, Пулия се гордее с белите си къщички, скупчени над уединени заливи от ярки тюркоазени води. Гръцкото, византийското и римското влияние през години правят екзотична всяка една част на курорта - от кухнята до архитектурата.

5. Бразилия

Вечеряйте като кралска особа във всепризнатите ресторанти на Сао Пауло или просто поспете на хамак, окачен между извисяващите се дървета в тропическите гори на Амазонка. За по-екстремните туристи - организирайте си полет над Статуята на Христос Спасителя в Рио де Жанейро. В Бразилия има куп възможности за всеки безстрашен пътешественик.

6. Кения

Разходка или екстравагантно сафари в националния парк Масай Мара в Кения е сред любимите почивки на богатите. В него може  да се види изумителна гама от животни, сред които африкански слонове, лъвове, биволи, леопарди и бели или черни носорози.

7. Уганда

Посетете национален парк Буинди в Уганда. Състои се от 331 кв. км джунгла, която е достъпна само пеша. Буинди е дом на почти половината от световната популация на планински горили, която възлиза на едва 340 индивида. За най-любопитните туристи - там се намира една от най-добре пазените тайни на Африка, а именно Лунните планини. Те са рядко посещавани и изключително изолирани. Най-високите върхове са постоянно покрити с лед и сняг.

8. Мозамбик

Гмуркане с шнорхел в кристално чистите води на Мозамбик - една от мечтите на пътешествениците. В Мозамбик има дълъг коралов риф, изпълнен с тропически риби.

9. Бутан

Правителството на Бутан е въвело контролиран туризъм - нужно е туристите да плащат фиксирана дневна тарифа. В резултат, на което е успяло да запази природата на планинската страна красива и девствена.

10 Виетнам

Виетнам е сред предпочитана страна както за заможните туристи, така и за тези с ограничен бюджет.