Най-добрата работа за умни, но мързеливи хора

Технологиите и чуждите езици са добър шанс да изкарате пари от придобитите умения

16.05.2014 | 16:35 Редактор: Ирина Георгиева
Най-добрата работа за умни, но мързеливи хора

Стресът е неизбежна част от модерното ежедневие. На работното място – още повече. Проучване на експерти от BBC Capital, сочи, че максимата "учи, за да не работиш", или по-скоро, за да работиш това, което искаш е в сила и днес.

От медията посочват и няколко професии за умни, но мързеливи хора.

Чужд език
Дизайнерът на компютърни игри Анди Лий Чайсири пише, че „всеки един от трима учители по английски език в Пекин, описват себе си като умни, но много мързеливи хора.”

Чайсири обяснява, че преподаването на език в Китай често е доходоносно и няма стандарти, кой да го  прави.  В някои случаи единственото условие е просто да си роден в англоговоряща страна. Той допълва, че други предимства на професията са: гъвкавото работно време и възможността за продължаваща квалификация - по всяко  време.  В този смисъл, ако вашият роден език е английският, ще бъдете посрещнат добре като преподавател в Китай, докато успеете да си намерите нова по-добра работа. Според изчисления на Чайсири, нивата на доход се равняват, на тези хора, които работят по 50 часа в седмицата. Неговият съвет:

„Преподавайте чужд език, мързеливи хора!”

Клавиатура и пижама
 
Ако не сте склонни да се подвизавате далеч от домашния си офис, Пол Денлинджър предлага да станете компютърен програмист.

„Това е непрекъснат процес на учене, но наистина не се работи толкова тежко и постепенно се научавате, че много  от предизвикателствата се повтарят. Дори и естеството на самата работа е да правиш  по-малко неща. Добрите програмисти пишат по няколко реда код, колкото е възможно. Това е една от професиите, които се заплащат добре, докато в същото време се насърчава мързела,” отбелязва Денлинджър.

Предимствата на професията са, че може да работите с други интелигентни хора, докато инвеститори хвърлят пари по вас за следващата им голяма идея.

Питай ме, аз съм експерт

Най-добрата работа според Матю Кузма за  някой интелигентен, но мързелив човек е тази на експерта.
 „Това означава да ви плащат, за да споделяте мисли и мнения за неща с хора, които ще свършат останалата по-тежка работа,” отбелязва Кузма.

Винаги ще има Windows

Арвинд Кришнан споделя изказването на Бил Гейтс:  "Винаги ще избера мързелив човек да свърши сложна задача , защото ще намери най-лесния начин, за да я осъществи."

Така, че съветът към умните, но мързеливи хора е, насочете се към технологиите.