Коледа е най-доброто време за предложение за брак

51 на сто от жените се надяват партньорът им да не измисля куп невероятни думи, а точно и кратко да ги попита "Ще се омъжиш ли за мен".

25.12.2013 | 13:40
Коледа е най-доброто време за предложение за брак

Коледа е най-доброто време за предложение за брак, показва ново проучване във Великобритания. 15% от жените смятат, че използването на новите технологии е най-модерният начин това да бъде направено.

Най-прекрасното време от годината да паднете на едно коляно и да предложите брак на своята половинка са коледните празници, смятат великобританците. Вечерта на Бъдни вечер е най-подходяща според 32% от анкетираните. Изненадващо Хелоуин се нарежда на пето място с 6% от гласовете, веднага след нощта на Нова година, когато предложения правят 9 на сто от мъжете. Коледа е предпочитана за слагане на пръстена от 49% от британците. Проучването разкрива още, че 51 на сто от жените се надяват партньорът им да не измисля куп невероятни думи, а точно и кратко да ги попита "Ще се омъжиш ли за мен".

15% от представителите на слабия пол пък мислят, че използването на новите технологии е най-модерният начин за предложение. От тях 29 на сто очакват да получат имейл с предложение. SMS-ът е популярен при 27% от момичетата, а телефонното обаждане е на последно място с 19 на сто от гласовете.

Традициите не са умрели, 65 на сто от мъжете пък ще кажат "не", ако тяхната приятелка им предложи първа. Празниците са ново начало, но не всички си го представят с брак. Изследване в сайт за запознанства показва, че 3/4 от британците смятат, че трябва да приключат със старата си връзка преди да настъпят празниците