HSBC сагата продължава

Коментар на Аспарух Йорданов

24.02.2015 | 18:44
HSBC сагата продължава

Live Коментар от 24 февруари 2015

 

Стана ясно, че HSBC Holdings е заделила допълнителни 550 млн. долара, за да покрие потенциалните глоби заради предполагаемото манипулиране на валутните пазари.

Банката също така предупреди, че може да бъде глобена с други 500 млн. долара, за да компенсира американските потребители, на които е продавала продукти за защита на дългове. 

В годишния си доклад HSBC съобщи, че е платила обезщетения на някои свои американски клиенти във връзка със защита на дългове и други продукти, предлагани през май 2012 г.

При цялото отразяване в медиите на частното швейцарско банкиране на HSBC и банковите схеми на Стюърт Гъливър, канализирани през Швейцария и Панама – може лесно да се пропусне фактът, че HSBC в по-широк план, отбеляза една пламенна година.

Възвращаемостта на капитала (ключовият маркер за печалбите, които всяка банка реализира от парите, които инвестира) е намалял от 9,2% до 7,3 на сто.

Печалбите при акциите им също сочат надолу.

Оперативните разходи на банката са се повишили до 6,1%, до голяма степен заради огромните промени в нормативната уредба, които най-просто казано направиха цената, която струва да бъдеш глобална финансова институция - много по-висока.

 

Целият коментар във видеото:

facebook.com/bgonair.live