Съветът на ЕС удължи санкциите срещу Русия

Мерките ще действат до 31 януари 2018 г.

28.06.2017 | 16:26 Редактор: Василена Василева
Съветът на ЕС удължи санкциите срещу Русия

Съветът на ЕС удължи с още шест месеца икономическите санкции срещу Русия.

Лидерите на Общността одобриха мярката миналата седмица, след като обвиниха Москва, че не е прекратила подкрепата си за сепаратистите в източната част на Украйна. 

Санкциите са насочени към секторите на финансите, петрола и отбраната на Русия. Те ще бъдат в сила до края на януари 2018 година. 

Санкциите първоначално бяха наложени на 31 юли 2014 за една година в отговор на руските дестабилизиращи действия в Украйна.

През 2015 обаче бяха удължени, а Русия отговори с контрасанкции.


1
0 rate up comment rate down comment 0
Ivaylo_Radulov
преди 6 години
Не разбирам българските фенове на Кремъл , антиевропеистите и антиамериканистите , които наричат ЕС , *** съюз", а САЩ , Кравария" , където работят , учат , творят и добавят стойности към личностите си близо 3000 000 български граждани , заради тяхната социална и морална слепота, както и способността им да подменят истината и не приемат реалността. Повечето от тях не осъзнават , че всъщност са попаднали в собствените си мисловни капани-интерпретациите, които правят,се основават на изкривена логика, която повежда след себе си поредица изкривени умозаключения, като така се завихря водовъртежът от интензивни негативни емоционални преживявания.Оказва се например , че българските граждани, които живеят и работят в ЕС, са изпратили в България само по банков път 293,9 милиона Евро, което е в пъти повече от всичките преки инвестиции в страната. Ами ако прибавим и сумите от Северна Америка и тези които идват в страната ни по НЕбанкови пътища ?! Обективната истина е ,че тези български граждани от години са най-големият инвеститор в България. Е , а кажете ми сега как да се води диалог с такива индивиди - кой води диалог с бетонна стена!? Сигнализирай за неуместен коментар