Около две трети от работниците по света работят в малки и средни предприятия

Зам.-министър Русинова: Правителството трябва да предприеме политики, които да подобрят финансирането на този тип предприятия

03.06.2015 | 14:25 Редактор: Ирина Георгиева
Около две трети от работниците по света работят в малки и средни предприятия

Около две трети от работниците по света работят в малки и средни предприятия, заяви заместник-министър Русинова. По думите й много е важно да определим точно предизвикателствата пред малкия и среден бизнес, за да можем да предложим такива политики, които да развият още повече потенциала на работодатели и мотивацията на работниците

"Правителствата трябва да предприемат политики, които да подобрят възможностите за финансиране на този тип предприятия. Това може да стане чрез осигуряване на подкрепа и обучения на служителите, които да подобрят управлението на компаниите." - предложи още тя.

Зорница Русинова подчерта, че от ключово значение за подкрепата на малките и средните предприятия е и ефективният диалог между държавата и социалните партньори.

"Акцент в съвместната ни работа трябва да бъдат мерките за преход от неформална към формална икономика." - поясни в заключение тя.