Air France затваря базите си в провинцията

17.05.2015 | 16:58
Air France затваря базите си в провинцията

Air France ще затвори базите си в Ница, Тулуза и Марсилия до октомври, решение, което означава, че 200 пилоти ще бъдат преместени в Париж, без да бъдат засягани работни места, съобщи дирекцията на компанията за АФП на 16 май 2015. Общо пилотите на компанията са 3800.

„Няма да има повече пилоти, базирани в провинцията от октомври, става дума за вътрешна реорганизация, която няма да се отрази на програмата на полетите, нито на броя работни места“, уточни говорител на ръководството на компанията.

„Всъщност провинциалните бази вече са затворени, защото от даден момент няма да има международни полети“, добави той.

Според вътрешен документ, изпратен на пилотите на 13 май 2015, от който АФП е получила копие, компанията обявява, че „предприема процес на затваряне на провинциалните си бази, което ще стане най-късно до октомври 2015“.

Въпреки многобройните корекции на програмата, въпреки усилията, положени за всички позиции, икономическият баланс на тези бази не бе намерен“, подчертава документът.

Ръководството подчертава, че би желало „да намери решение“ за поддържане на персонал в провинцията, което не е било възможно поради липса на споразумение със синдикатите през седмицата.