Азиатски инвестиции в централни лондонски имоти

17% ръст на наемите на офис площите в Лондон през 2015, прогнозира BNP Paribas

30.03.2015 | 08:41
Азиатски инвестиции в централни лондонски имоти

Temasek Holdings Pte и четирима партньори се съгласиха да купят два централни лондонски имота за 308 млн. паунда (458 млн долара) за развитие на жилищно и офис строителство, съобщава Bloomberg.

Сингапурската държавна инвестиционна компания се присъединява към Amcorp Properties Bhd., малайзийски предприемач; Hotel Properties Ltd., собственик на хотелската верига Four Seasons в Сингапур и Бали; Montrose Land & Development Ltd. и Tarras Park Properties Ltd., за да създадат Bankside Quarter Ltd. за покупка на лондонски имоти, каза Amcorp в съобщение до борсата в Куала Лумпур на 30 март 2015.

Още по темата

Лондон стана предпочитано място за глобалните инвеститори, особено от Азия, след като цените на жилищата се повишиха, а търсенето на офиси остава сравнително силно. Цените на жилищата в британската столица се повишиха с 13% за последните 12 месеца до февруари 2015, според Hometrack.

Наемите в централен Лондон през 2015 растат най-много от 2000, защото наемодателите са надпреварват за намаляващия капацитет пространство, според имотното подразделение на BNP Paribas SA.

Наемите на офисите ще скочат със 17% от 2015, каза BNP Paribas.