Как да намалим данъците от чужбина чрез дарение: ФПББ

30.09.2014 | 13:19
Как да намалим данъците от чужбина чрез дарение: ФПББ

Работещите в страните Великобритания, Белгия, Испания, Румъния, Унгария, Люксембург, Холандия, Полша, Словакия, Португалия, Швейцария, Франция, Германия, Ирландия (актуализира се) могат да даряват за пострадалите от наводненията в България чрез международната мрежа TGE, съобщава Фондация "Помощ за благотворителността в България" на сайта си.

Това прави даренията им данъчно ефективни - т.е. дарителите могат да използват данъчните облекчения за дарения на съответната държава.

За целта е нужно дарителите да се свързжат с организацията-член на Transnational Giving Europe (TGE) в държавата, където работят и плащат данъци, и да адресират дарението си до Фондация "Помощ за благотворителността в България" (BCAF), която е българският член на мрежата.

В основанието на банковия превод пишете: TGE - BCAF - BG - FLOODS 2014

Молим дарителите, изпратили помощ на пострадалите от наводненията по този начин, да ни пишат на имейла на фондацията bcaf@bcaf.org

Фондация "Помощ за благотворителността в България" продължава да води преговори и с другите организации в мрежата TGE, за да договори данъчно ефективно даряване за пострадалите от наводненията в България.