Разпитаха отново висши служители на КТБ

Част от ръководството на КТБ се яви днес в Столичното следствие за прецизиране на обвиненията

18.08.2014 | 13:46 Редактор: Ирина Георгиева
Разпитаха отново висши служители на КТБ

Част от ръководството на КТБ се яви днес, 18 август в Столичното следствие за „прецизиране на обвиненията". Там бяха изпълнителният директор на банката Орлин Русев, главният счетоводител Мария Димова, главният касиер Маргарита Петрова и Христо Ботев - адвокат на останалата в ареста Борислава Кючукова.

Николай Рангелов, адвокатът на главния счетоводител на банката Мария Димова обясни, че били извикани само за прецизиране на обвинението. Николай Рангелов каза, че от медиите разбрал за освобождаването  на  главния касиер на банката Маргарита Петкова. Заради следствената тайна адвокат Рангелов отказа да разкрие повече подробности. Самата Димова избегна камерите.

"Г-жа Димова даде обяснение, че в периода от 16 юни до 20 юни, за който е част от обвинението е била в платен годишен отпуск и не е извършвала деянията, за които е обвинена. " - коментира Рангелов.

Незначителна формалност нарече днешното привикване адвокатът на изпълнителния директор на КТБ Орлин Русев. Янко Янков обясни ,че за две минути били разходени из следствието. Нямало нови обвинения и показания. Той също не знаел каква е причината Маргарита Петкова да излезе от ареста.

"Нормално или не, това са оценки, които няма да давам. Въпросът е, че ситуацията за другата обвиняема ,която е в ареста е достатъчно тежка.  И аз не виждам никаква причина, подари която едната обвиняема да е извън ареста – извършителката, предполагаемата такава, а другата – помагачката да е все още в ареста. Чисто човешки й съчувствам." - заяви Янков.

Борислава  Кючукова не бе доведена в столичното следствие. По думите на адвоката й Христо Ботев, било сложно. Затова и той бе изпратен при нея  в Националното следствие. Според него, клиентката му нямало какво да каже, за да бъде освободена.  

"Даде обяснение, че просто си е свършила работата и не знае за никакви престъпления, за които я обвиняват. Това са и обвиненията. Какви повече да си измисли? Все пак това е жена, която 1 месец седи там. Съпруг,  дете, родители, положението е трагично. Тя седи там 1 месец и ако имаше нещо да разкаже, аз съм сигурен, че щеше да го разкаже." - коментира адвокат Ботев.

Прокурорът по делото Иван Гешев обясни, че главният касиер на банката-Маргарита Петрова, е била освободена, защото е отпаднала опасността да извърши друго престъпление.

Самата Петрова не беше сред разпитаните.