Този сладък, горчив живот

Не е познал сладкото този, който не е изпитал горчивото, гласи една латинска сентенция

21.01.2016 | 12:24 Редактор: Ирина Георгиева
Този сладък, горчив живот

Мартина Ганчева

"Не е познал сладкото този, който не е изпитал горчивото." - гласи една латинска сентенция.

"Чашата на живота щеше да сладни непоносимо, ако в нея не капеха и малко горчиви сълзи."  Темата в предаването Днес на 21 януари беше за живота и неговите удоволствия. За сладките нотки, но и за трапчивите, а понякога дори горчиви нюанси. За приятните моменти, но и за онези, в които съдбата ни поднася лимони, а ние можем да си направим лимонада. Всички тези теми екипът на Днес засегна със събеседниците си.

"В живота има и горчиви, и сладки моменти." - сподели мениджърът на сладкарница Левтера Кирилова и даде рецепта за италианско тирамису.

"Масажът е полезно и приятно удоволствие, аз поставям фокус върху здравето на хората. Идеята е да се засили имунитета им." - разказа масажистката Катя Георгиева и демонстрира в ефир класически масаж.

"Най-сладката част от сватбата е меденият месец." - констатира издателят на сватбено списание Анета Пени. По думите й все повече булки избягват бялата рокля за специалния ден.

"Всеки ден ни е хубав и сладък. Започваме със сутрешно чайче или кафенце и усмивка разбира се." - коментираха рапърите Иво и Пламен Добреви, а компания им правеха танцьорите Пачо и Здравко от Dance Zone. Четиримата показаха танцовите си умения пред камерата на Днес.

В студиото Анета Пени разказа за интересните места и събития в София, а психологът Даниел Троев даде практически съвети за щастие и разкри повече за така наречената Психология на щастието. 

Певицата Весела Бонева сподели тайната рецепта за своята усмивка и за песента си, посветена на прегръдките. 

В предаването Днес участие взеха и главният редактор в гайд за развлечения Елена Калпакчиева и собственикът на сватбен салон Емилия Луканова.

Едно от най-силните изкушения, това без което много хора не могат, е шоколадът. Днес той е навсякъде и под всякаква форма. Рядко обаче си задаваме въпроса кога и как се е появило сладкото лакомство и какво не знаем за него. 

Днес целият свят празнува един от най-необичайните празници – Международен ден на прегръдката. Той е честван за първи път през 1986г. в САЩ. Това е денят, в който прегръдката, без конкретна причина, кара познати и непознати да се усмихнат и да си дадат сметка колко малко всъщност трябва на човек, за да бъде щастлив и позитивен.

На 20 януари се навършиха 96 години от рождението на режисьора Федерико Фелини.

"Единствените граници на човешкото същество са границите на неговото въображение." - споделя той. За кино-лентата La Dolce Vita - първият съвместен филм на Фелини и Марчело Мастрояни ще стане дума сега. И за сладкия живот. Като на кино.

Всички сме чували сентенцията – "Ако животът ти поднесе лимони, направи си лимонада". Отдавна най-киселият на вкус плод има голямо приложение в сладкарството и освен полезен за здравето ни, подслажда живота ни. 

Зимата вече е тук, а градусите на термометъра продължават да падат надолу. Обличаме се с дебели дрехи, екипираме се с шапки, шалове и ръкавици, но често и това не е достатъчно, за да се сгреем. В такива моменти на помощ идват горещите напитки. 

Не бъди тъжен. Усмихни се. Радвай се на живота. Така звучат песните на някои от най-добрите световни изпълнители. 

 


1
0 rate up comment rate down comment 0
eva.kraleva03@abv.bg
преди 8 години
Бхт.. *** объркаха им имената Сигнализирай за неуместен коментар