Кой работи в почивните дни?

По-добре не стой в леглото, ако не можеш да изкарваш пари там. - Джордж Бърнс

21.09.2015 | 11:18 Редактор: Ирина Георгиева
Кой работи в почивните дни?

Кой работи в почивните дни? Темата на предаването Днес БГ на България Он Ер. 

По-добре не стой в леглото, ако не можеш да изкарваш пари там. - Джордж Бърнс

"Точно, когато ставах от леглото днес, получих sms, че съм получил нова поръчка. Като малък чувах коментарите, че бизнесът никога не спи и сега го виждам - той е като същество, за което трябва да се грижиш непрекъснато. Получаваш запитване от хора в 1:00 през нощта и им отговаряш в 1:03, защото при стартиращия бизнес е крайно важно да даваш всичко от себе си, за да си сигурен, че тези хора, които се обръщат към него са задоволени." - коментира предприемачът Любомир Янчев.

Работим по 20 часа на ден, седем дни в седмицата, посочи Янчев. По думите му за един млад предприемач почивката е нещо относително.

Людмила Илиева от своя страна коментира професията "ватман".

"Работният ден на един ватман в София не минава лесно. Пътната обстановка е доста натоварена, освен в почивните дни. През почивните дни комуникацията между ватмана и пътника е по-добра." - посочи Илиева.

Има разлика дали се работи в почивен или делничен ден, посочи Илиева.

Няма почивни дни и за пожарникарите, посочи Валентин Желязков, началник на дежурна смяна от Първа районна служба на София. По думите му само за изминалото денонощие на тяхна територия е имало 7 пожара.