10 Съвета за позитивно мислене

27.01.2016 | 12:00

Ниските температури, ретроградният Меркурий и какво ли още не ни карат да сме малко по-черногледи и негативни. За да сложим розовите очила ни е необходимо малко повече слънце, позитивизъм и добро настроение. Как да овладеем майсторството на позитивното мислене получихме съветите в студиото на предаването "Десет" от вечно усмихнатата и позитивна Наталия Кобилкина - сексолог, семеен терапевт, педагог, автор на многобройни статии, свързани с отношенията и секса, но преди всичко - жена, която е открила рецептата за щастие.

1. ЗАБРАВИ ЧЕРНИТЕ ДРЕХИ
За да не бъдем негативни, трябва да започнем от нас самите и макар Ив Сен Лоран казва - "Няма друго черно, освен ЧЕРНОТО!”
Първата стъпка за премахване на депресията е премахването на черните дрехи. Цветовете подсилват енергията, която искаме да разпръснем.

2. ДАЙ СИ ПО 10 МИНУТИ НА ДЕН
Кобилкина ни съветва да си отделим поне по 10 мин. на ден за себе си. Най-важните неща се случват в пауза. Не на шега сексоложката потвърди, че най-гениалните идеи идват в тоалетната.

3. ОБЩУВАЙ С ПОЗИТИВНИ ХОРА
Важна е нагласата. Ако се настроим да бъдем позитивни и искаме да сме щастливи, ще го направим. Ако пък изберем да сме негативни и песимисти, ще си останем нещастни.

4.  ''ПРЕВКЛЮЧВАЙ'' БЪРЗО
В България хората имат голяма свобода, която не осъзнават повечето българи. Има държави с бедност и престъпност, но в България са на ниско ниво според Наталия.

5. ДА БЪДЕШ ПРАВ, НЕ ЗНАЧИ ЩАСТЛИВ
За да стигнем до пълното щастие, Кобилкина ни посъветва, да накараме хората покрай нас да мислят, че са прави и да не спорим с тях. Едно обръщение към съпруга или шефа започващо с «Прав си», доста често действа положително.

6. БЪДИ НЕУТРАЛЕН
Енергията е много финна и някой хора с малко разрушават нещата. Трябва да бъдем до някъде неутрални и поне 3 месеца да запазим в тайна нещата, които ни се случват.

7. ВЯРВАЙ ВЪВ ВСЕЛЕНАТА
Когато човек силно желае нещо, цялата Вселена му съдейства. - Пауло Коелю.
Ако наистина искаме нещо, цялата вселена застава зад нас,но ако нещо ни е писано , то ще се случи. Духовно напредналите хора имат по-голяма свобода, да движат живота си, а останалите просто се доверяват на съдбата.

8. ЗДРАВОСЛОВНА ХРАНА И ДОБЪР СЪН
Здравословната храна и добрият сън естествено са полезни. Различната храна действа по различен начин на всеки. За това Кобилкина ни съветва да обърнем внимание как ни действат определени храни и да се храним с храна, която ни действа положително на физиката и психиката.

 9. СПРИ ДА БЪДЕШ ПЕРФЕКЦИОНИСТ
Според терапевтът, перфекционизма е болест и трябва да се лекува. Наталия, лекува клиентите си като насочва страховете им срещу тях.  

10. СМЕЙ СЕ НА ГЛАС
Чакалът стене, когато е гладен, при всеки глупак има достатъчно глупост за тъга, и само мъдрецът раздира със смеха си завесата на битието. - Исак Бабел Смехът побеждава всичко и освобождава сърцето.

За още съвети от семейния терапевт и сексолог Наталия Кобилкина, в следващото видео: