Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Световна политическа криза! Докога?

Имаме остър дефицит на политици и държавници, каза председателят на Съюза на Тракийските дружества Красимир Премянов

24.08.2017 | 20:26 Редактор: Василена Василева
Световна политическа криза! Докога?

Кризата в политиката не е само българска тенденция. Когато обаче си положил клетва да служиш на народа си, трябва да пренебрегваш собствените си интереси в името на държавата, каза в студиото на "Денят ОN AIR" председателят на Съюза на Тракийските дружества Красимир Премянов.

"За съжаление обаче доминиращото качество, с което обществото оценява управляващите у нас, е користен интерес. А това говори, че имаме остър дефицит от политици и държавници. Освен липсата на ясна идентичност, проблем се оказва и намирането на консенсус между отделните партии", категоричен бе той.

Пред Bulgaria ON AIR Красимир Премянов подчерта, че присъствието на президента Румен Радев на Петрова нива във възпоменателната церемония по повод 114 години от избухването на Илинденско-Преображенското въстание в Странджанско, е сигнал към всички български политици и държавници.

А по повод кризата в отношенията между Сърбия и Македония гостът изтъкна, че България показва зрялост, а Сърбия неминуемо трябва да се успокои и правителството да покаже отговорно поведение.

"Разчитам, че ще намерим общ език в името на нашите народи и просперитета на Балканите. Договорът за добросъседство, който подписахме с югозападната ни съседка, беше полезен, защото задължава властта да не дава лоши сигнали към обществото", допълни още Премянов.