Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Правителството няма представа накъде отива държавата, категоричен е депутат от БСП

Красимир Янков посочи, че левицата ще работи в интерес на обществото

02.08.2017 | 20:20 Редактор: Василена Василева
Правителството няма представа накъде отива държавата, категоричен е депутат от БСП

Изпълнителната власт в България работи ден за ден, безплатно, без да има представа накъде отива страната ни. Липсва стратегическа визия за управлението на държавата, а обществото остава неразбрано от правителството. Това заяви в студиото на "Денят ON AIR" депутатът от БСП Красимир Янков.

"От БСП сме готови да работим в интерес на хората. До момента сме внесли за обсъждане в Народното събрание множество законодателни промени, които за бяха отхвърлени. Още на предсрочните парламентарни избори представихме конкретна програма, целяща борба с бедността и неравенството в държавата. За огромно съжаление обаче от ГЕРБ не виждат проблемите, а гледат през тях", отсече гостът.

По-рано правителството одобри законодателната си програма за втората половина на 2017 г. Законът на нормативните актове предвижда приемането на закони и подзаконови нормативни актове на Министерския съвет да се осъществява въз основа на законодателна и оперативна програма за шестмесечен период. 

Документите ще дадат възможност за повишаване на прозрачността на процеса по приемане на нормативните актове и създаване на възможност за по-широко гражданско участие в обществените консултации по проектите, включени в програмите.

"Все още обаче чакаме плана на правителството за неговия мандат. Вече четвърти месец само се говори за детайлна и обширна и общественодостъпна програма, а конкретни действия не са предприети", посочи още Красимир Янков пред Bulgaria ON AIR.

Във връзка с изявлението на лидера на левицата Корнелия Нинова по време на традиционния събор на връх Бузлуджа преди дни, когато тя се обяви за слагане на "край на прехода", единение на народа и премахване на "политико-икономическата мафия" в България, Янков бе категоричен, че конкретни предложения от страна на социалистите ще бъдат направени.

"Стремим се да реагираме адекватно на случващото се в държавата и да оказваме натиск на правителството, когато виждаме, че с действията или бездействията си то не постъпва правилно. Ще използваме всички възможни начини, чрез които можем да го предизвикаме да вземе верните решения", допълни още той.

 


1
0 rate up comment rate down comment 0
морски вълк
преди 6 години
Нека припомним какво се случи през последния цял мандат на БСП : приватизация на летищата Варна и БУргас, ТЕЦ Варна, Параходство Български Морски Флот. Само от БМФ над 900 човека изгубиха работните си места вследствие масови съкращения в периода Август Декември 2008-*** година. Все по - трудно ще бъде за БСП да се намерят юрдеци, които да вярват на лозунги и обещания за "светло бъдеще" и "по - добър утрешен ден" и забелязвам, че твърде много се разминават идеологията/обещанията с действията на БСП. Интересно е как онези, които станаха известни с червените си куфарчета, днес обещават да се борят с бедността. Същите, които ни оставиха под чернобилския дъжд, днес обещават безплатно здраве за всеки...Простете, но партията с най-много милионери да обещава на ровещите по кофите беловласи избиратели избиратели сполука и благополучие, равенство и справедливост, вече е висша форма на наглост и лицемерие. С натискането на 3 клавиша в мрежата на всеки средно грамотен човек е ясно колко държавни предприятия бяха ликвидирани по времето на станишев и петър димитров, и колко народ остана на улицата вследствие масови съкращения. Какво очаквате, другари? Че всичко това е забравено? И че в град като Варна, в който всяка втора къща е свързана с морето е забравила как няколко самозабравили се другари унищожиха поминъка на хилядиобикновени, честно работещи хора? Хайде да не подценявате хората чак толкова, ида смятате че са забравили всички тези неща, както другарите си забравятобещанията, след като изборите са свършили. Мой близък се срещна с 3 депутатаот БСП, за едно и също нещо, и тримата го излъгаха ( присъствах на две от тезисрещи). Е добре - идваш при мен, защото имаш нужда от моя глас, и гласа натакива като мен. Аз ти поставям проблем, който стои пред мен като обикновенчовек, и ти ми обещаваш как ще помогнеш. Пак уточнявам, че ти като кандидат занароден представител идваш при мен, а не идвам аз при теб. Ти си този, койтоима нужда от подкрепа, независимо че се смяташ за нещо повече от мен. И накраясе надяваш, че аз няма да разкажа как си ме излъгал!? И в крайна сметка, следкато не си в състояние да съдействаш на един обикновен човек, от чиято подкрепаимаш нужда, къде си тръгнал държавата да оправяш? Сигнализирай за неуместен коментар