Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Депутат от БСП: София е изпуснат град! Далавери, заменки...

Христо Проданов коментира небостъргачите в столицата и регламентирането на земеделските земи в "Денят ON AIR"

19.07.2017 | 19:53 Редактор: Тодор Петров
Депутат от БСП: София е изпуснат град! Далавери, заменки...

София е изпуснат град вследствие на далаверите, заменките и всичко останало, което се прави в последните 25 години. Това заяви народният представител от БСП Христо Проданов пред Bulgaria ON AIR в контекста на предвиденото изграждане на нови небостъргачи в столицата.

Той посочи, че миналата седмица е проведена дискусия по темата с главния архитект на София Здравко Здравков, който е представил своя план, а Проданов очаква положителни промени. 

"За парцела в кв. "Стрелбище" идеята е да се направи 140-метров небостъргач, което предполага, че там ще работят минимум 5000 човека. Те ще се придвижват с около 1000 коли. В сегашния момент не можете да си намерите място за паркиране, представете си какво ще стане...", даде пример гостът в предаването "Денят ON AIR".

Проданов отбеляза, че според БСП има много неправомерни действия в случая и изрази надеждата си законът за устройство на територията да реши генерално всички въпроси.

Гостът в студиото на Владимир Сиркаров коментира и ограниченията за закупуване на земеделска земя от чужденци, които днес бяха подкрепени в НС от депутатите. Проданов подчерта, че е притеснително предложеното отпадане на задължението чуждият гражданин да е живял в България в последните 5 години.

"Конституцията регламентира земеделската земя като актив с по-специален статут, който се ползва с държавна закрила. Земеделските земи трябва да се използват предимно за земеделски нужди", коментира той.

Народният представител очаква конструктивен дебат в НС, както и в комуникацията с Брюксел. Той бе категоричен, че не трябва да приемаме ЕС като господар и трябва да се опитаме да защитим българския интерес.