Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Десетократно по-висока опасност от терор в България заради председателството на ЕС

Присъствието на видни личности у нас ще събуди интереса на терористичните групировки, посочи прeд Bulgaria ON AIR Пламен Кръстев от асоциация "Сигурност"

23.05.2017 | 20:11 Редактор: Василена Василева
Десетократно по-висока опасност от терор в България заради председателството на ЕС

Националната сигурност на страната ни е защитена само на думи. Наши експерти непрестанно твърдят, че опасност от терористични атаки за България няма. Имайки предвид обаче, че през 2018 година във връзка с председателството на България на Съвета на ЕС страната ни ще бъде център на събитията, възможността да станем жертва на терористичен акт се увеличава десетократно. Това заяви в студиото на "Денят ON AIR" Пламен Кръстев, зам.-председател на Национална асоциация "Сигурност".

"Терористичните структури са много мобилни. В момента, в който столиците се обезпечат с повече сигурност, терористите избират да атакуват други градове. По време на председателството на България на ЕС присъствието на видни личности ще събуди интереса на всяка една терористична групировка, която иска нейното име да бъде чуто", допълни Пламен Кръстев.

Пред Bulgaria ON AIR той посочи още, че е необходимо да бъдат взети превантивни мерки за повишаване нивото на сигурност в държавата, а също така, че терористичните актове най-лесно биват разкривани още по време на тяхната подготовка.

"Не смятам, че трябва да разчитаме на някой друг. Трябва да разчитаме на собствените си сили и средства и да придобиваме позиции, които да ни носят необходимата информация", категоричен бе зам.-председателят на Национална асоциация "Сигурност" в студиото на "Денят ON AIR".

Вижте видеото с целия разговор: