Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

МЕНСА с нов тест за интелигентност

Преди да гласуваме за някого, трябва да знаем що за човек е, съветва Христо Радков

07.03.2017 | 00:00 Редактор: Иван Берберов
МЕНСА с нов тест за интелигентност

"На миналия референдум се видя едно - народът иска мажоритарни избори. Двете най-големи партии подкрепиха мажоритарното гласуване. След като избираме някого мажоритарно, то ние трябва да разберем тази личност какви качества има", коментира председателят на МЕНСА Христо Радков в "Денят ON AIR".

За него политиците, които избираме, са отговорни да изготвят новите закони и да променят неправилните закони към момента. "За да можем да изберем правилно, ние трябва да знаем тези личности с какво се характеризират", допълни той.

"Нашият тест мери само интелигентността", отбеляза гостът в студиото на Bulgaria ON AIR. За да обясни какво има предвид под "интелигентността", Радков я сравни с процесора на един компютър.

"Това е бързината на процесора на един компютър. Бързината, с която се обработва информацията", обясни Радков.

Тестът, който предлагат от МЕНСА, е: "Фигурен, с 45 въпроса за 30 минути. Няма цифри, няма букви. Знания не са необходими. Никъде не можете да се подготвите за този тест. Няма нищо общо с тестовете, които ще намерите в интернет. Скалата е от 1% до 99%. Добрият резултат е над 50%", каза Радков.

Вижте още във видеото: