Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Александър Ненков: Ако се стигне до краен момент - ГЕРБ не се плаши от избори!

Предсрочният вот няма да се отрази добре на държавата, заяви той в Денят ON AIR

14.10.2016 | 20:18 Редактор: Ирина Георгиева
Александър Ненков: Ако се стигне до краен момент - ГЕРБ не се плаши от избори!

"Очаквам всяка една политическа група да си помисли дали по този начин ще трябва да продължат нещата. Отстрани погледнато, ако се погледнем като коалиция и управляващо мнозинство, това, което се случва не е добре, не създава усещане за стабилност, за сигурност."

Това заяви народният представител от ПГ на ГЕРБ Александър Ненков в Денят ON AIR, по повод извънредното заседание на Министерски съвет в момента.

По думите му, ако коалиционните им партньори не преосмислят поведението си, то депутатите от ГЕРБ са заявили, че няма и не искат да търпят подобно поведение.

"Ако се стигне до краен момент и няма как да функционира - ГЕРБ не се плаши от избори", обяви Ненков.

Депутатът отбеляза, че в момента България е най-сигурното място на целия Балкански полуостров - с добри икономически, политически и финансови показатели, "и съответно това нещо трябва да се запази, ако сме отговорни към държавата. Ако не сме - вървим към избори, но това не е добре за България."

Според него не е важно колко часа ще работи НС, а това. което се прави в него. Той обясни, че непопулярното решение да се прекратят заседанията е, защото политическите сили ще са заети с предизборната кампания.

"Какво произвежда НС последните седмици - плакати ли не се разгъваха, крещене, викове за оставка. Ако това е НС, ако заседаваме, за да генерираме скандал след скандал, очевидно е, че всички са фокусирани върху предизборната кампания и донякъде, за да избегнем лицемерието и да покажем, че през следващите две-три седмици ще се наблегне на тази тема", поясни Ненков и добави, че заради натиска, който е огромен от другата страна, другата седмица НС ще бъде свикано.

По повод мини "Бобов дол", Ненков коментира в студиото на Кузман Илиев, че са отдадени на концесия за 1 лев. Малко след това е препродадена същата тази концесия за 35 млн. евро. Това означава, че тези пари са отишли в нечий джоб, добави депутатът.

Трябва да се създаде Комисия, която да установи всички лица, свързани с тази верига, смята той.Има лица, които са установени за тази сделка, която се е случила. Сделката е извършена по време на Румен Овчаров и правителството на Тройната коалиция, разкри той.

Според него Прокуратурата трябва да провери къде са отишли тези пари и защо държавата не е получила тези 36 млн. евро, а някой друг се е облагодетелствал с това.