Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Властовите партии подмениха независимата политика със слугинаж

Това обяви бившият вицепремиер Димитър Луджев в интервю за Bulgaria ON AIR

26.09.2016 | 20:40 Редактор: Тодор Петров
Властовите партии подмениха независимата политика със слугинаж

Бившият вицепремиер Димитър Луджев даде специално интервю пред Ганиела Ангелова, в което изрази разочарованието си от политическата действителност в България.

"Всичко в България е в един уродлив вид. Не е това, което искахме да направим. Синьото сега няма нищо общо със синьото от 90-те години. Нашите управленчески партии отдавна подмениха независимата политика със слугинаж. Те ползват ЕС като форма на извиване на ръцете и махане на отговорността", сподели вижданията си бившият политик.

Той очерта тъжна перспектива пред България. Според него се превръщаме в "територия със заглъхващи функции в покрайнините на Европа" и отдавна не сме независими. 

"Политическото пространство е окупирано и запушено от властови партии, които са затворили всички канали, по които може да се движи някаква гражданска инициатива", посочи Луджев, който призна, че отдавна се е отказал от "цветните бои" и от години не гласува. 

"Не е ясно как тези хора са попаднали във властта. Нямат никакви качества освен да се правят на бабаити. Зависимостта е преди всичко към Вашингтон и след това към Брюксел. Борисов се постави в зависимост от Реджеп Ердоган. Това е много опасна зависимост", посочи Димитър Луджев пред Bulgaria ON AIR.

Той е на мнение, че проектите "Южен поток" и АЕЦ "Белене" са "ликвидирани, защото бяха неизгодни за други сили".