Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Десислава Атанасова: Борисов води разговори, но защитава българския интерес

Премиерът не е посредник, такова е географското ни положение, настоя в Денят ON AIR народният представител от ГЕРБ

31.08.2016 | 20:39
Десислава Атанасова: Борисов води разговори, но защитава българския интерес

"В първия парламентарен ден от новата сесия на НС, ние от ГЕРБ заявихме своите приоритети и призовахме за толерантна кампания и сблъсък на идеи. За нас отговорността е сериозна, защото предстои да бъде обсъден и приет законът за държавния бюджет, а това ще е повод за изказвания от опозиционните парламентарни групи", посочи в Денят ON AIR народният представител от ГЕРБ Десислава Атанасова.

По думите й е нужно средствата да бъдат разпределени достатъчно добре.

"Надяваме се всички промени в пенсионната реформа и по отношение на здравеопазването да дадат своя резултат и да няма дефицити нито в НОИ, нито в касата", каза още Атанасова. 

Според нея основен приоритет за този политически сезон е антикорупционният закон, защото е изключително важен. Тя припомни, че, когато този законопроект е бил предлаган през изминалите сесия, от ГЕРБ винаги са го подкрепяли. 

Атанасова сподели, че ГЕРБ излизат пред българите с платформа, идеи и тези, за това какво предлагат. Тя каза още, че е убедена, че кандидат-президентската двойка на партията ще бъде достатъчно позната.

"Има законоустановен срок от един месец, през който да се чуят платформите и техните идеи. Считам, че едномесечният срок за стартиране на кампанията е достатъчен, за да могат българските граждани да направят своята преценка за кого да дадат вота си", категорична е Атанасова.

Тя потвърди, че на 2 октомври ГЕРБ ще обяви своята двойка за предстоящите президентски избори и ще отстоява евроатлантическите и европейски ценности.

Атанасова коментира ситуацията между ЕС и Турция като подчерта, че държавата ни е посредник заради географското си положение.

"Не одобрявам да определят като посредник държавата ни и нашия министър-председател. Геополитиката ни е отредила такова място. Единственото, което е правил Борисов е да защитава нашия интерес и няма нищо нередно той да води разговори с нашите съседи и техните ръководители", смята народният представител.

Тя каза още, че заплахите и проблемите са валидни за цяла Европа.

"Разговорите, които са се водели са на високо ниво и бяхме запознати с тях. Добросъседските отношения изискват съобразяване с позициите и общи действия спрямо заплахите. Всички решения, които са взели, са в интерес на държавите", заключи Десислава Атанасова.