Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Емил Георгиев: Борисов ще бъде кандидатът на десницата

Интересът към политиката намалява, посочи пред Bulgaria ON AIR председателят на ПП ДЕОС

16.08.2016 | 20:31
Емил Георгиев: Борисов ще бъде кандидатът на десницата

"Аз мисля, че не само в дясното, но и цялата кампания за президентски избори, напомня на нещо средно между лош маскарад и недобре изигран сценарии на филм на Емир Кустурица. Кандидатурите, които да този момент се обсъждат, само подкрепят една такава теза", сподели в Денят ON AIR председателят на ПП ДЕОС адв. Емил Георгиев.

"Това не е сериозно и е много учудващо защо се спекулира с търпението на гражданите? Защо всичко се чака до последния момент до 12 без 1?", допълни още той.

Според него интересът към политиката сам намалява, избирателната активност пропада и това не е добър показател.

По думите на гостът най- вероятният кандидат на десницата е Бойко Борисов. 

"Смятам, че Борисов ще бъде кандидатът на десницата и ще обяви кандидатурата си в 12 без 1. Той няма да има сериозен опонент, който би могъл да го придружи на втори тур. Не мисля, че това е ген. Радев или някое от другите заявени имена до момента", категоричен в адв. Георгиев.

Той твърди, че откакто Борисов е в политиката, работи за едно развитие, което е може би не съвсем гражданско и не съвсем европейско за България, но върви в посока на изменяне на политическата форма към президентска република. 

"Първо избираме сериозния мажоритарен кандидат, поставяме го на чело на държавата и след това изменяме конституцията, така че тази президентска фигура да бъде изпълнена с много по-голямо съдържание", посочи в студиото на Владимир Сиркаров председателят на ПП ДЕОС адв. Емил Георгиев. 

Гостът заяви, че Слави Трифонов не се е заявил като политик и може би се страхува да го направи.

"Споделям казаното от Първан Симеонов относно рефендума, защото той отменя важните теми на деня. Смятам, че диалогът в това отношение трябва да се води по друг начин, защото политика е всичко в нашия живот, без значение дали ни харесва или не. От нас зависи какви решения ще взимаме, как те да изглеждат и какво ще бъде нашето бъдеще", категоричен е Георгиев. 

По думите му от РБ няма да произтече нищо интересно.

"Президентските избори ще бъдат представени като сплотяване на партията, но не очаквам нищо смислено", каза още гостът.

Той коментира също и темата, свързана с автомобилите с десен волан, като посочи, че има решение на съда, което гласи, че държавите членки на ЕС не могат да ограничават автомобилите, които са с десен волан или обратното.

"Най-важният фактор за добрата сигурност на пътищата е добрата подготвеност и общата техническа изправност на МПС, които се движат по тях. Важен момент е и състоянието на пътищата", заключи адв. Емил Георгиев.