Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Коментар на Илиян Василев на пресконференцията на Владимир Путин

Бившият посланик в Русия отбеляза смекчения тон към Украйна

17.12.2015 | 19:50 Редактор: Мария Аладжова
Коментар на Илиян Василев на пресконференцията на Владимир Путин

В посланието на Путин ясно си пролича несъответствието между твърденията му и реалната обстановка в Русия. Това каза енергийният експерт и бившият посланик на България в Русия Илиян Василев в Денят ON AIR с Веселин Дремджиев. На руския държавен глава тепърва му предстои да управлява в условие на социлно недоволство, посочи още Василев.

Енергийният експерт изрази убеждение, според което възможностите на руския президент да наложи силов модел върху Украйна са изчерпани. Според Василев гаранцията, която Путин иска от Европа за “Турски поток” свидетелства, че "Газпром" не може да си позволи големите харчове около проекта.

По темата Путин се включи и кореспондентът на БНР в Москва Николай Кръстев, който отбеляза, че на пресконференцията на Путин е бил поставен въпросът за децата на руските олигарси - т.н. нов елит, който вече “създава проблеми”. По думите на Кръстев отговорът на Путин е бил дежурен - държавният глава е заявил, че руското законодателство ще следи и санкционира всякакви противозаконни действия.