Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Христина Христова: Повечето предложения за промени в пенсионна реформа са добри

Те са в посока по-голяма прозрачност на инвестициите и затягане на реда

17.07.2015 | 10:52 Редактор: Ирина Георгиева
Христина Христова: Повечето предложения за промени в пенсионна реформа са добри

Повечето предложения за промени в пенсионна реформа са добри. Това коментира бившият социален министър Христина Христова в предаването Денят Он Ер. По думите й по този начин се гарантира повече прозрачност в инвестициите и затягане на реда.

"Голяма е законодателната активност и повечето предложение, особено за втория стълб и управлението на капиталовите пенсионни схеми има предложения и те са добри. Те са в посока по-голяма прозрачност на инвестициите и затягане на реда и намаляване във възможностите за корупция и свързани лица." - обясни Христова.

Прави впечатление изключителната законодателна активност на народните представители от различните парламентарни групи, подчерта бившият социален министър.. 

"Всъщност това е мисията на един народен представител да работи и да усъвършенства законодателствата и взаимно да неутрализират различните лобистки интереси. Тук също не можем да изключим лобистките интереси - винаги ги имало и в нашето НС. От друга страна личи, че не можа да се постигне консенсус по най-важните въпроси по пенсионната система. Например за възрастта за пенсиониране има различни предложения, включително има предложение всичко да си остане, както досега. Категорийните работници да се пенсионират, както досега. Различни са предложенията" - коментира Христова.

Чуйте още: