Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Васко Михайлов: Не е ясно дали Гърция ще участва в Южен поток след срещата Ципрас-Путин

08.04.2015 | 20:29 Редактор: Ирина Георгиева
Васко Михайлов: Не е ясно дали Гърция ще участва в Южен поток след срещата Ципрас-Путин

На срещата между гръцкия премиер Алексис Ципрас и руския президент Владимир Путин в Москва не беше постигнато нищо, което се очакваше - нито гръцкото искане за финансова помощ, нито за отмяна на руското ембарго срещу Гърция. Това коментира кореспондентът на БНР Васко Михайлов в Денят Он Ер. По думите му не се чу и категоричният положителен отговор на Гърция за участие в проекта "Турски поток".

"Ципрас дълго говори за международната тематика, която е била засегната днес. Става дума за събитията в Украйна - това, че Гърция обвързва нормализирането на взаимоотношенията с Русия с напредъка на Минските споразумения и тяхното спазване. Също така двете страни са обсъдили и двустранните икономически проекти, предвид много тежкото и негативно търговско салдо с Гърция и най-вече намаляващите инвестиции и намаляващият износ от Гърция към Русия." - коментира Михайлов.

По време на срещата беше обсъдена и една от "болките" на Гърция, която е същата като на България, а именно, че се очаква спад на руските туристи - между 20 и 25%. 

Чуйте: