Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Всички институции работиха в синхрон след влаковия инцидент

Живка Аладжова, областен управител на Стара Загора в Денят он ер

12.07.2014 | 22:50

Живка Аладжова, областен управител на Стара Загора благодари на всички институции – пожарна, полиция, Спешна помощ и БЧК за съдействието и помощта след инцидента на гара Калояновец.

В Денят он ер с Ивайло Лаков на 12 юли Аладжова обясни, че на място веднага са пристигнали четири екипа на пожарната, заедно с две линейки на Спешна помощ.

Тя потвърди, че във влака са пътували 160 души – семейства, но няма пострадали деца. Всички са извозени до гара Стара Загора.

На място веднага са пристигнали екипи на БЧК с храна и вода и двама психолози. Община Стара Загора е осигурила автобуси за извозването.

Районът около инцидента е отцепен и се прави разследване, каза Аладжова.

„Знаете, че това е рехабилитиран път, което означава, че по всяка вероятност причината не е в това – заяви областният управител на Стара Загора.

ЖП участъкът е бил открит преди два месеца след ремонт.

Бързият влак 8601 София-Варна дерайлира край село Калояновец, Старозагорско в събота 12 юли, към 15:17. Машинистът е загинал, а 15 души са ранени.

Седем пострадали са настанени в МБАЛ "Проф.д-р Стоян Киркович"-Университетска в Стара Загора, съобщи д-р Тодор Пасев, зам.-директор на болницата в Денят он ер. Двама са по-тежко ранени, сред които пом.машинистът. Деца сред настанените в болницата няма, потвърди лекарят.

 

Бързият влак 8601 София-Варна дерайлира край село Калояновец, Старозагорско, съобщиха от пресцентъра на МВР в Стара Загора.

Инцидентът е станал в събота 12 юли, към 15:17. Машинистът е загинал, а 15 души са ранени.

Прочети още на: http://bgonair.bg/bulgaria/2014-07-12/vlakat-sofiya-varna-deraylira-pri-kaloyanovets
 

Целият телефонен разговор с областния управител на Стара Загора - във видеото.