Продължение: Стотици хора протегнаха ръка на Цецо

Щастлива развръзка след репортаж на Bulgaria ON AIR

25.05.2016 | 19:14 Редактор: Мария Аладжова
Продължение: Стотици хора протегнаха ръка на Цецо

Преди два месеца ви разказахме за Цветан - сръчното момче, което майстори и радва цял един квартал, докато той и болната му майка преживяват единствено със средства, изкарани от преработка на суровини.

Днес има радостно събитие в живота му, научи Bulgaria ON AIR:

"От утре съм вече на работа на Летище София. Ще чистим, ще мием, ще караме машини, какво да правиш - ще работим!", похвали се младият мъж.

Дълго време Цецо не успяваше да си намери работа заради дипломата си от помощно училище и скептицизма на работодатели. Промяната дойде, след като стотици му протегнаха ръка в социалните мрежи.

Помощ ще му бъде оказана и за нужния от ТЕЛК документ за получаване на инвалидна пенсия, заради състоянието му - остра декомпресивност. В момента върви процедура по възстановяване на здравноосигурителните му права, обясни народният представител от РБ Бойка Маринска, която също се включи в каузата. 

"Този случай, както ние го наричаме - "Цветан" е показателен с това, че когато нещо медии, бизнес, народни представители и институции си подадат ръка наистина мога да се случат чудеса. Неслучайно поставям медиите на първо място, защото от медиите, от вашата телевизия беше излъчен репортажа за Цветан, който беше разпространен в социалните мрежи и така всички ние разбрахме за този случай", коментира тя.

Цялата история - в репортажа на Мария Аладжова: