Тези дни откриват сезона в Слънчев бряг

Очаква се до 1 юни летните забавления да започнат.

24.05.2016 | 16:16
Тези дни откриват сезона в Слънчев бряг

Сезонът в курорта Слънчев бряг е готов по всички критерии да бъде открит. Началото ще бъде на 1 юни, което означава, че остават броени дни. Курортното градче е осигурило достатъчно парко места за своите посетите, медицински пункт с оборудване, реанимационен екип, съблекални , душове, кошчета, чисто нови слънцезащитни чадъри

В последен стадии са рампите за рампите за инвалиди и специални пътеки, които ще дават възможност да си на крачка от вълните. Плажът ще бъде максимално достъпен за хората със специални нужди, увери управителят на ивицата Кирил Спасов. Той информира, че плажът за поредeн път е носител на Международния екологичен приз "Син флаг".

Цялата дължина на южна ивица ще бъде наблюдавана от обходни двойки морски спасители. В началото ще има три двойки, спасителни лодки и джетове, като ще дежурят през целия сезон. От 8 до 18 часа ще е работното време на морските и здравни специалисти, които ще се грижат за комфорта, сигурността и здравето на летовниците.

До средата на сезона спасителите, които ще бъдат на разположение ще са в този състав, а след това ще се увеличат с още 6. Спасителните постове разположени по плажа ще бъдат 9. Като на всяка спасителна вишка ще дежурят по двама души. До края на сезона, концесионерът има право по Закон да редуцира поетапно техния брой в зависимост от посещаемостта на плажуващите на ивицата.

Заведенията край плажа също са в трескава подготовка. На Южната ивица дискотечният сезон ще бъде открит на 3 юни.