След празниците: Най-натоварен е трафикът по бул. „Цариградско шосе”

Движението на входовете на София е натоварено, но няма образували се колони, съобщиха от СДВР

24.05.2016 | 18:08 Редактор: Мария Аладжова
След празниците: Най-натоварен е трафикът по бул. „Цариградско шосе”

Най-интензивен към момента е трафикът по бул. „Цариградско шосе”. Това каза за „Фокус” комисар Тенчо Тенев, началник на Отдел „Пътна полиция” към СДВР. 

Той допълни, че движението на входовете на столицата е натоварено, но няма образували се колони. 

„Колегите регулират трафика ръчно по места. Засега завръщащите се в София се придвижват спокойно. Няма толкова голям наплив, както след предишните почивни дни”, отбеляза Тенев. 

„Най-интензивен е трафикът по бул. „Цариградско шосе”. По магистрала „Хемус” и бул. „Ботевградско шосе” също движението е натоварено, но не чак толкова много”, допълни той.

С цел облекчаване на движението, днес от 14.00 до 20.00 ч. е ограничено движението на тежкотоварни камиони по магистралите и най-натоварените пътища, съобщи БНР.

До 20.00 ч. на главен път Е-79 в прохода Владая ще има две ленти за движение в посока София, а в посока Перник ще има една лента за движение. 

На всички входни пунктове към София има полицейски екипи, които са в готовност при необходимост да регулират ръчно движението в посока към София и да облекчат движението на автомобилите:

"Същевременно днеска е и финалът на Българското футболно първенство за Купата на България, там ще имаме доста сериозен ангажимент да отцепваме движението пред националния стадион. Общо взето доста работа за "Пътната полиция", съобщи още шефът на "Пътна полиция".

От СДВР призоваха водачите да шофират с повишено внимание и съобразена скорост.