Истина за КТБ? Едва ли ...

Според Михаил Миков има елемент на режисирана подредба в публикуването на списъците

11.02.2016 | 08:44 Редактор: Ирина Георгиева
Снимка: Архив

Председателят на БСП Михаил Миков не е оптимист, че истината за КТБ ще се разкрие. Според него има елемент на режисирана подредба в публикуването на списъците на партиите, политиците и магистратите, които са имали влогове и кредити в КТБ.

"Не оспорвам другите факти, защото не ми е работа, но е добре да се направи един внимателен прочит, включително и в частта „политически партии”. Как така се оказа, че БСП е „изстипосана” с 1 милион, който го няма, а на други партии парите са намалени? Доста сериозно е това", отбеляза Миков пред БНТ.

Още по темата

Миков допълни, че няма как да знае кой стои зад това, но тези отговори трябва да се дадат от министъра на правосъдието, защото това подкопава доверието във функционирането на институциите в България и оставя непременното съмнение за някаква политизация.

"Ударът е в доверието на хората във всичко и във всички, включително и в партиите. Такъв процес на омаскаряване и на компрометиране на партиите тече в последните 15 години в България, за да се компрометират партии, политици. Такива случки, такива грешки са удобен случай за пореден път да се внушава на гражданите, че партиите са лоши и политиците непременно са разбойници. Унищожаването на институциите в България върви с пълна сила", заяви председателят на БСП, цитиран от Агенция "Фокус".

КТБ не е "банка на магистратите", както заяви Десислава Атанасова, смята Миков. 

"Не смятам така. ГЕРБ грубо се намесиха в съдебната власт, очевидно това е продължение с други средства за "разтуряне" на ВСС и за получаване на повече контрол върху съдебната власт. Сега трябва да създадем обществената нагласа, че магистратите са разбойници. Но от къде ще вземе други магистрати?", попита Миков.