МВР да се преструктурира така, че да няма вътрешни спирачки

Промените във вътрешното министерство са в много широк диапазон, коментира министър Бъчварова

07.02.2016 | 10:03 Редактор: Ирина Георгиева
Снимка: Архив

Промените в МВР са в много широк диапазон. Това коментира вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова пред bTV. По думите й внесени са седем нива, по които ще се реализира реформата в МВР и тяхната основна цел е да подобрят качеството на работа.

Още по темата

Някои от промените са свързани с финансова реорганизация, други със структурни промени, а трети с промяна на вътрешните правила и осъществяването на самата работа, поясни министър Бъчварова. Според нея в същността на реформата не са промените за отпуските и заплатите. Разбирането й е, че една реформа не е просто да се удреже нещо, да се махне определена бройка или да се отделят средства за нещо.

"Реформата се състои в смисъла на това, което правиш и в резултата, на това, което искаш да постигнеш. Усилията и предложенията ни са насочени към това полицията да може да работи по-добре, да се засилят функциите и присъствието й чрез вътрешна реорганизация. Министерството да се преструктурира така, че да се усправлява по-добре, за да няма "вътрешни спирачки". Да се модернизира МВР, да се предоставят електроони услуги и да се направи тази гражданска система във временна система", съобщи министър Бъчварова.

Вътрешният министър заяви, че се опитва да поддържа диалог със синдикатите "по един честен начин".

"Първата група, пред която поставихме цялостната си концепция за реформа бяха синдикатите и техни представители, за да им дадем възможност да чуят лично какво смятаме да направим. Готова съм за диалог", добави тя.