Бум на кражбите на скъпи винетки

Можете да изкарате дубликат. Как?

06.02.2016 | 12:04 Редактор: Ирина Георгиева
Снимка: Bulgaria ON AIR

Зачестиха кражбите на годишната винетка от автомобил. Пореден потърпевш сигнализира днес за повреденото стъкло на автомобила си, от който са се опитали да вземат годишна винетка.

Още по темата

В четвъртък три коли в Хисаря осъмнаха с изрязани винетки от предните стъкла. От началото на годината са извършени над 60 посегателства на стикери в София и Пловдив. Броят в страната е над 100, пише "Tруд".

Кражбите се увеличават заради повишението на цената на винетките с 44%.  Законът за движение по пътищата наказва с 300 лв. глоба всеки, който не е залепил винетен стикер на предното стъкло, дори и вече да си го е купил.

Според същия Закон чл.10а, ал. 3 при унищожаване на залепената част от годишния винетен стикер вследствие на производствен дефект на винетката, счупване или кражба на предното стъкло, след представяне на втората част от годишната винетка се издава безплатен годишен винетен стикер, валиден до изтичането на срока на първоначално издадения винетен стикер.

Заявлението за издаване на дубликат на винетен стикер може да изтеглите от интернет страницата на АПИ тук!


1
0 rate up comment rate down comment 0
Ирина Георгиева
преди 8 години
И според мен стъклото е големият проблем ... Тук не знам ролята на "Гражданската отговорност" ... Сигнализирай за неуместен коментар