Част от магистратите във ВСС са дали съгласие да представят телефонните си разпечатки

Не всички членове на ВСС са присъствали на извънредното заседание, посочи Ясен Тодоров

18.01.2016 | 15:41 Редактор: Мария Аладжова
Част от магистратите във ВСС са дали съгласие да представят телефонните си разпечатки

Само една част от присъстващите на днешното извънредно заседание на ВСС магистрати, са дали съгласие да представят разпечатка със съобщенията, които са изпратили между 9.30 и 12.30 ч. на 14 януари. Именно тогава председателят на ВКС Лозан Панов прекъсна редовното заседание на Съвета заради смс-а, препратен му от премиера Борисов.

"На работно заседание на ВСС стана ясно, че никой от членовете не е е изпращал СМС-а. Всеки го декларира за себе си. Нямаме някакво крайно решение, това не е официално заседание. Всеки декларира пред останалите, че не е изпращал този СМС”, заяви председателят на етичната комисия към ВСС Ясен Тодоров, цитиран от агенция "Фокус".

Не всички членове на ВВС са присъствали на извънредното заседание днес. Тодоров отказа да разкрие имената им и заяви, че самият той е отказал да представи разпечатка пред колегите си.

"Аз съгласие за разпечатка няма да дам, не защото се чувствам притеснен от нещо, казал съм на моите колеги с кого съм комуникирал от 9.30 до 12.30 часа в онзи ден. Който иска , да си прави разпечатка. Не може някой да ме задължи да си извадя. Това е решение на абсолютно всеки от членовете на Съвета. Аз не отговарям за другите. Моето становище е, че ако тръгнем по тази плоскост, утре ще излезе някой и ще каже нещо и пак трябва да влизаме в обяснителен режим и да вадим разпечатки. Аз съм чист пред съвестта си", коментира той.

По думите му събитията около казуса сочат, че "работите са много по-дълбоки и целта е много по-различна". Тази година щяло да стане ясно кои кръгове имат интерес от разигралата се драма между стените на ВСС.

"Няма да казвам нищо, защото утре пак някой ще тръгне да ме съди. Аз съм гражданин, правя си изводи от действията на определени лица, политици, магистрати. Не съм политолог, предполагам си", заключи Тодоров.

Обновена в 17:41

 

Репортаж на Васил Детелинов.