Румяна Бъчварова няма да подава оставка

По думите ѝ, и по двете убийства, станали през последните дни, МВР работи добре

13.01.2016 | 15:50 Редактор: Ирина Георгиева
Румяна Бъчварова няма да подава оставка

Оставката на един министър означава още доста месеци, поне половин година, министерството да не работи добре, заяви вътрешният министър Румяна Бъчваров, по повод изказванията, че трябва да си подаде оставката, цитирана от Агенция "Фокус".

Сигурно всеки може да си намери основание, за да ми бъде поискана оставката и да си каже каквото иска, посочи Бъчварова. Според нея обаче въпросът е кой каква отговорност носи за държавата и какво очаква от това.

"Искат ли го в тази ситуация, когато има такива случаи и някой да настоява за такава политическа мярка, това означава МВР да спре да работи." - добави вътрешният министър.

Министър Бъчварова обясни изказването си, че атаките срещу МВР ще бъдат тълкувани като атаки срещу националната сигурност, по този начин:

"Те не са скрити. Какъв мотив могат да имат, освен да дестабилизират МВР. Обективно погледнато, имаме два последователни дни две тежки убийства, но като цяло статистиката показва друго. А мисля, че те се използват за повод за тези атаки. Ние работим по тях и ако някой иска да ги разкрием, няма да се държи по този начин." - обясни тя.

МВР работи много добре по двете убийства, станали през последните дни и полага максимални усилия за разкриването им, посочи Бъчварова.

Синдикатите на полицаите обявиха на 12 януари готовност за протест по повод напрежението в системата на МВР заради предстоящата реформа в сектора.

"Докато аз съм министър няма да позволя друг освен официалното ръководство да управлява МВР и да взема решения." - подчерта вътрешният министър.

 

Репортаж по темата на Васил Детелинов.