Колите на обществения паркинг на Т1 остават блокирани

Специалисти продължават проверката по сигнала за бомба

01.12.2015 | 16:34
Колите на обществения паркинг на Т1 остават блокирани

Ъпдейт 21:00

Колите от паркинга вече могат да се приберат.

 

Към 16ч. Терминал 1 на летище София оставаше блокиран. Целият район бе евакуиран още от 13:00, когато постъпи сигналът за бомба в белия бус с белгийска регистрация, паркиран на обществения паркинг пред терминала. Движението в района е отцепено. Полетите от Терминал 1 са пренасочени към Терминал 2 до полунощ.

Хората, които са паркирали колите си на обществения паркинг не могат да си ги приберат - това са пътници, както и работещи на летището, митницата и близките офиси, видя репортер на bgonair.bg.

Гранична полиция, която охранява района няма информация докога колите ще бъдат блокирани на паркинга. Там все още има сапьори, които извършват проверки.

На паркинга в момента има 150 свободни места, както показва табелата на входа - около половината от капацитета му е зает.

Летище София съобщи преди инцидента, че експериментално пуска шатъла между двата терминала от 1 декември 2015 да се движи от 05:30 сутринта до 23:15ч. вечер. За това обаче шофьорите на шатълите не бяха уведомени - знаеха, че работят до 18ч.

Чуйте какво каза Антонио Ангелов от Гражданска защита.