Взривно устройство в багажа на буса не бе открито

Терминал 1 отваря след полунощ

01.12.2015 | 16:47 Редактор: Ирина Георгиева
Взривно устройство в багажа на буса не бе открито

Ъпдейт 22:00

Летище София съобщи, че след полунощ Терминал 1 отваря.

"Считано от 01:30 часа на 02.12.2015 г., летище София ще оперира нормално и всички полети ще се изпълняват по разписание от Терминал 1 и Терминал 2", се казва в съобщението, изпратено от пресцентъра на Летище София с мейл до медиите.

 

Екипи за противодействие на бомбения тероризъм към СОБТ не откриха взривно устройство в багажа на белия бус на паркинга на Терминал 1 на летище София. Криминалистите установиха собственика на буса и къд е отпътувал. Името му не се съобщава.

Към 16.30 часа екипи за противодействие на бомбения тероризъм към СОБТ извършиха контролирано взривяване на част от багажа, който бе изваден от микробуса. Взривно устройство не е открито.

Пресцентърът на Столична община съобщи, че автобусите от линия № 84 временно не обслужват Терминал 1 на Летище „София”. Движат се по скъсен маршрут до Терминал 2. 

Всички полети от Терминал 1 на Летище София след 15 часа бяха пренасочени към Терминал 2, съобщиха от пресцентъра на аеропорта. Промяната е в сила до полунощ на вторник срещу сряда /от 01:30 работата на Т1 се подновява/