Прокуратурата поиска 4 години затвор за Христо Бисеров

Той е обвинен за данъчни и валутни престъпления

30.11.2015 | 16:06 Редактор: Мария Аладжова
Прокуратурата поиска 4 години затвор за Христо Бисеров

След като два пъти беше отлаган, днес започна процесът срещу бившия зам.-председател на Народното събрание и член на ДПС Христо Бисеров, предаде БНР. Той е обвинен за данъчни и валутни престъпления. 

По делото има призовани трима свидетели, назначени две експертизи. Двама от свидетелите са съпругата на Бисеров и доведеният му син. Те обаче бяха освободени от съда – Мария Бисерова се възползва от правото си да не свидетелства, а Ивайло Главников, който беше разследван за пране на пари, с което беше даден стартът и на настоящото дело, е също обвиняем и няма право да бъде разпитван като свидетел. Третият свидетел е полицейски служител от 4-то РПУ в София. Той разказа, че в началото на разследването е бил пратен да издирва адрес в Лозенец, на който преди 15 години е живял под наем Бисеров. Не е ясно защо обвинението е поискало това жилище да бъде направена проверка на жилището.

Единствените думи на обвиняемия са били казани в съдебната зала. Той е заявил, че разбира за какво го обвиняват, но не и защо. 

Предстои да се разбере кога съдът ще се произнесе по искането на прокуратурата за 4 години затвор. 

 

Репротаж на Васил Детелинов.