Борисов: България отдава голямо внимание на отношенията си с Китай

С формата "16+1" и с личното си отношение Китай може да отрегулира някои от неравенствата или изравняване на възможностите на Балканите

26.11.2015 | 12:46 Редактор: Ирина Георгиева
Борисов: България отдава голямо внимание на отношенията си с Китай

България отдава голямо внимание на отношенията си с Китай и затова неслучайно в срещите участват по-голям състав от вицепремиер и министри, заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата си с китайския си колега Ли Къцян.

"Искам да Ви поздравя за перфектно организираната среща на формата "16+1" и да ви поздравя за далновидното отношение към страните от нашата част на Европа и особено към Балканите. Десетилетия наред Балканският полустров е бил средище на напрежение и войни и в голямата си част е много по-изостанал от другите държави в Европа. Факт е, че едни от страните на Балканския полуостров едни са членове на ЕС или НАТО, а други - не са, на практика допринася за по-голямото разделение. С този формат 16+1 и с личното си отношение Китай действително може да отрегулира някои от неравенствата или изравняването на възможностите." - коментира Борисов.

Чуйте: