Атака протестира пред турското посолство

Сидеров и симпатизантите му отидоха до руското посолство, за да поднесат цветя в памет на загиналия пилот

26.11.2015 | 15:27 Редактор: Ирина Георгиева
Атака протестира пред турското посолство

"Атака" протестира пред турското посолство заради сваления руски самолет на турско-сирийската граница, предаде БНР. Според лидера на партията Волен Сидеров трябва да се защитава славянското и осъди българските политици, които са заели позицията в подкрепа на Турция.

"България не трябва да враждува с Русия. Турция никога не е била партньор на България. Турция винаги е имала завоевателни, агресивни и провокативни намерения към България. Тези, които управляват, БСП, ДПС, те настояват Турция да бъде в ЕС. Това означава да няма граници между нас, това означава ние да бъдем погълнати от този хищник." - заяви Сидеров, цитиран от БНР.

След протеста пред турското посолство, Сидеров и симпатизантите му отидоха до руското посолство, за да поднесат цветя в памет на загиналия пилот. 

На 25 ноември пред българската публика бе представена книгата на турския министър-председател Ахмет Давутоглу "Стратегическа дълбочина". Според турския посланик у нас Сюлейман Гьокче това е книга, която Ахмет Давутоглу е написал със своето академично перо и няма политическо измерение. Сред присъствалите на представянето на книгата в БАН бяха лидерът на ДПС Лютви Местан, бившият премиер Симеон Сакскобургготски, главният мюфтия Мустафа Хаджи и министърът на образованието Тодор Танев.