Томислав Дончев против разхода на европари за бежанци

Вицепремиерът поясни, че средствата по оперативните програми вече са разпределени

20.11.2015 | 13:51 Редактор: Мария Аладжова
Томислав Дончев против разхода на европари за бежанци

Вицепремиерът Томислав Дончев се обяви против изразходването на европейски средства за допълнителна сигурност у нас. Това се случи по време на редовния петъчен парламентарен контрол на НС. Той изрази опасение, че част от еврофондовете ще бъдат разпределени за справяне с бежанския поток. По негови думи всички средства са точно разпределени и възможност за допълнителен разход не съществува. 

Вицепремиерът даде пример с другите държави-членки на ЕС, където има подобна практика, тъй като такъв регламент действително съществува, но изключи България от това число:

"Ако някоя страна има нужда да прави лагер за настаняване, тя би могла да използва за това и оперативните си програми. Големият проблем при нас е, че средствата са програмирани, т.е. ние сме решили в детайли, за какво ще харчим тези пари. Към момента някакви големи, остри нужди не са се появили", заяви Дончев.

Той обясни, че подобна динамика на еврофондовете към страната е излишна и изрази убеждение, че в момента подобен разход не е наложителен. 


1
0 rate up comment rate down comment 0
ivan.mitev.315
преди 8 години
Все още специалистите не зачитат, че сегашното прилагане на еврофондове е при подведено правителство да работи в обстановка на сгрешена парична система.При условия на тази всекиму вредна държавна грешка правителството е с подсигурено фиаско, тъй като колкото по-добре работи да осигури обществено икономическо развитие, толкова по-силен потенциал за кризи се развива. Сигнализирай за неуместен коментар